Eidsvollgate 45 / 4307 Sandnes / Mobil: 960 15 641 / E-post: post@funkishuset.nokontakt
logo
Meny
7108

– Verdighet og respekt

Robert Bore (36) har benyttet seg av tilbudet på Funkishuset siden oppstarten. – Uten den hjelpen og støtten jeg har fått her tør jeg ikke tenke på hvor jeg hadde vært i dag, sier han.
Bore har vært rusmiddelavhengig i mange år. Historien bak er lang og komplisert Mye skriver seg fra det han selv betegner som et uheldig miljø og venner med negativ innflytelse.

Å vokse opp i et hardt miljø på Varatun på 1980-tallet var ikke bare enkelt. Bore klarte imidlertid å få seg en utdannelse og jobbet i flere år offshore på ulike supplybåter. Det betydde turnus med god lønn og lange perioder i land.

LES OGSÅ: Jubilant med utfordringer

– Ting gikk bra når jeg var i jobb. Jeg rusa meg aldri da jeg var i jobb. Det var da jeg kom hjem problemene begynte. Det var mye penger og jeg ble lokket til å prøve ting jeg aldri skulle ha prøvd, sier han.

Da Bore mistet jobben begynte det å rulle raskere. Han kom inn i rusmiljøet i Sandnes og livet ble etter hvert tøffere å håndtere.

– Hadde jeg ikke hatt Funkishuset tør jeg ikke tenke på hvor jeg hadde vært i dag. Her får man helsehjelp, mat og klær. De ansatte hjelper også i forhold til videre rehabilitering og praktiske ting som utfylling av dokumenter når man trenger det, sier han og blir tenksom.

– Det kanskje aller viktigste er at man blir møtt med respekt. Her får du varme og omsorg fra medmennesker. De ansatte ser hele deg. Jeg føler meg trygg og godt ivaretatt på Funkishuset, sier han.

– Hvordan er rusmiljøet i Sandnes i dag?

– Miljøet er tøffere enn tidligere. Det er mer kynisk. Uten funkishuset hadde det vært enda verre. Funkishuset har reddet mange liv. I Sandnes er det stort sett det eneste tilbudet vi har, sier han.

Bore går i dag kun på subutex og håper å bli helt rusfri på litt sikt. Han har fått en egen kommunal leilighet og håper å kunne begynne å jobbe fast igjen. Da gjerne på en supplybåt.

Tekst og bilde: Sandesposten.no